Ви також маєте про це дізнатися: стало відомо, яке сало є найшкідливішим і непридатним до вживання

Сало для українців – насправді культовий продукт, який споживають майже щоденно у більшості сімей. Дієтологи говорять, що це не лише смачний і ситний продукт, але і доволі корисний. Проте при його споживанні слід дотримуватись міри. Крім того, є один вид сала, від якого потрібно зовсім відмовитись і виключити із раціону харчування, адже його споживання може лише нашкодити здоров'ю.
За словами фахівців, сало містить велику кількість вітамінів, антиоксидантів та поліненасичених жирних кислот. За умови правильного споживання воно благотворно впливає на організм і здатне запобігати розвитку низки хвороб.
Проте важливо враховувати, що корисно вживати солоне сало – солонину. Для того, щоб забезпечити організм поживними речовинами, достатньо з'їсти кілька шматочків на день, не більше 100 г продукту.
При варінні та смаженні всі корисні властивості сала зникають. А особливо шкідливим є копчене та смажене сало. Річ у тім, що під час термічної обробки в ньому утворюються канцерогенні сполуки.
Якщо вживати такі продукти часто і великими порціями, зросте рівень холестерину в крові, а також збільшаться ризики розвитку холециститу, панкреатиту та утворення каменів у жовчному міхурі.
Не всім дозволено їсти і сире сало. Краще обмежити його споживання людям, що страждають на захворювання печінки та нирок, мають розлади травлення. Це пов'язано з тим, що у будь-якому вигляді сало залишається жирним та важким продуктом, для перетравлювання якого організму потрібно багато часу.
Джерело: 5692.com.ua