Від плісняви не залишиться й сліду: 3 бюджетні способи, як почистити пральну машину

Дуже часто на гумі ущільнювача пральної машини утворюється пліснява. Цьому найчастіше сприяють тепла вода, погане провітрювання та закритий барабан. Якщо така проблема виникла, впоратися з нею допоможуть прості та дешеві засоби.

Білизна

Перед тим, як обробляти білизною ущільнювач машинки, його слід розвести водою в пропорції 1:4. Ретельно протерти гумову манжету та інші забруднені пліснявою деталі губкою, змоченою в цьому розчині. Після цього слід запустити цикл прання на максимальній температурі й без віджиму, заливши всередину розчин білизни та таку ж кількість звичайного оцту.

Перекис водню і сік лимона

Ефективно прибирає плісняву розчин, який готується таким чином:

  • взяти 2 склянки води;
  • додати півсклянки перекису водню;
  • додати чверть склянки лимонного соку.

Усі вражені грибком ділянки слід ретельно обробити губкою, змоченою в цьому розчині. Далі потрібно запустити прання з порошком, щоб добре очистити барабан перед пранням речей.

Оцет

Для видалення плісняви можна використовувати й оцет, який потрібно нанести на губку і протерти машинку всередині. Після цього рекомендується промити техніку розчином господарського мила, для приготування якого слід розчинити 50 г мила літрі гарячої води. Завдяки цьому пліснява видалиться, зникне неприємний запах з барабану.

Джерело: 5692.com.ua