Відбілить і знешкодить за 5 хвилин: руйнівний засіб проти чорної плісняви у ванній забезпечить ідеальну чистоту

Підтримувати чистоту у ванній кімнаті дуже важливо, оскільки через підвищену вологість у цій зоні швидко поширюється небезпечна для здоров'я чорна пліснява. Через вдихання спор чорної цвілі може розвинутися глибокий мікоз органів і тканин. Особливо це небезпечно для дітей та людей зі зниженим імунітетом.
Прибрати чорну плісняву можна за допомогою кількох простих методів та з використанням засобів, які є вдома у кожного.
Білизна
Цей засіб гарантує стовідсотковий результат при знищенні плісняви за лічені хвилини. Але варто враховувати, що при його використанні потрібно подбати про захист рук та органів дихання.
Білизну слід нанести пензликом на місця, де проступила цвіль, після чого ретельно очистити губкою. Якщо пліснява вже густо покрила поверхні, процедуру потрібно повторити.
Технічний спирт
Ефективно знешкоджує чорні плями цвілі технічний спирт. Розчин потрібно нанести на вражені ділянки та залишити на пару годин. Після цього видалити плісняву щіткою і промити водою.
Суміш з аптечними засобами
Щоб здолати грибок на стелі, можна приготувати руйнівну суміш з таких компонентів:

50 мл перекису водню;
25 мл борної кислоти;
50 мл оцту;
200 мл води.

Спочатку ділянки, забруднені грибком, потрібно ретельно вимити і видалити чорноту. Після цього нанести цей розчин, який знешкодить залишки цвілі та запобігатиме її появі в подальшому.
Господарське мило
Якщо пліснява з'явилась нещодавно і не встигла уразити великі ділянки поверхонь у ванній, можна скористатись концентрованим розчином з господарського мила. Ним потрібно обробити чорні плями, скориставшись щіткою або губкою.
Мідний купорос
Якщо цвіль вже довгий час присутня на поверхнях у ванній і вразила велику ділянку, тоді рекомендується скористатись мідним купоросом. Купити його можна в будівельних магазинах або в магазинах з садовим приладдям.
Купорос слід змішати з теплою водою у пропорції 1:10 (100 г купоросу на 10 літрів води).
У разі дуже значного враження пліснявою, коли буквальна вся ванна чорна від цвілі, потрібно зробити розчин удвічі концентрованішим (100 г купоросу на 5 л води).
Приготовлений розчин потрібно перелити у пульверизатор і рясно нанести на всі вражені ділянки, захистивши при цьому очі, органи дихання та руки. Процедуру слід провести 2-5 разів, в залежності від ступеню ураження. При цьому слід забезпечити добре провітрювання приміщення.
Джерело: 5692.com.ua