Відключення світла: як зберігати молочні продукти без холодильника

Через пошкоджену росіянами енергетичну інфраструктуру українці змушені жити в умовах частих і багаточасових відключень електроенергії. Якщо холодильник не працює годинами, продукти швидко псуються. Проте є способи продовжити термін зберігання їжі.

Зокрема, є кілька дієвих лайфхаків, як зберігати молочні продукти без холодильника.

Способи збереження молочних продуктів без холодильника

Щоб продовжити термін зберігання молока, його слід перекип'ятити. Це найбільш ефективний спосіб, завдяки якому свіжість продукту може зберегтися протягом до 7 днів. Також важливо обрати правильний посуд – найкраще зберігати молоко в склі.

Щоб кип'ячене молоко зберігалося довше, можна перед нагріванням на плиті додати в нього невелику кількість цукру, солі або соди. З додаванням цих інгредієнтів молоко довго не скисатиме навіть за кімнатної температури. Крім того, можна додати в продукт кілька листочків хрону або м'яти, які також запобігатимуть скисанню.

Молоко та молочні продукти слід зберігати в найбільш прохолодному місці без доступу сонячного проміння. Приміром, у квартирі це може бути підлога. Також для того, щоб тримати продукти прохолодними якомога довше, варто використовувати:

  • контейнери або ящики, обтягнуті ізоляційним матеріалом (стиропор або товстий текстильний матеріал);
  • лід або заморожені елементи, пляшки з холодною водою.

Купуючи молочні продукти на період відключень електроенергії, варто надавати перевагу тим, що мають найдовший термін зберігання. Наприклад, замість кисломолочного сиру краще придбати витримані сири. Так, пармезан, загорнутий у пергамент, можна зберігати протягом тижня. З кисломолочного сиру варто одразу приготувати сирники або запіканку.

Якщо ви зберігаєте молочні продукти без холодильника, слід регулярно перевіряти їх на ознаки псування. Якщо з'явився неприємний запах, продукт змінив колір чи консистенцію, краще відмовитися від його вживання.

Джерело: 5692.com.ua