Відомості про закордонні паспорти, інформація з реєстрів МВС та податкової: які дані про військовозобов’язаних заноситимуть до Єдиного реєстру

Разом із створенням Єдиного державного реєстру призовників в електронній формі депутати пропонують розширити перелік особистих даних, які до нього вноситимуться. Також пропонується створити Електронний кабінет для військовозобов’язаних, пише Цензор.НЕТ.
Такі зміни передбачені у законопроєкті №10062, що зареєстрований у Верховній Раді 18.09.2023 року.
Згідно з документом, у реєстр в частині персональних даних будуть вносити таку інформацію про призовників, військовозобов’язаних та резервістів:

володіння іноземними мовами;
дозвільні документи про право на володіння та користування зброєю;
проходження освітніх курсів та курсів підвищення кваліфікації;
документи, що дають право громадянину України на виїзд за кордон і в’їзд в Україну;
документи, оформлені для виїзду за кордон на постійне проживання, або залишення на постійне проживання закордоном, або повернення в Україну;
посвідчення водія тощо.

Також у межах нововведень – розширення джерел для формування та оновлення бази даних Реєстру. Таким чином, для цього використовуватимуть дані таких відомств:

Центральна виборча комісія;
Державна податкова служба;
Державна міграційна служба;
МВС;
Міністерство юстиції;
Міністерство у справах ветеранів;
Державна морська інспекція;
Державіаслужба.

Крім того, автори законопроєкту пропонують встановити, що оформлення документів військового обліку громадян України має здійснюватися виключно із використанням засобів реєстру.
Зазначається, що це дасть можливість спростити процедуру оформлення статусу УБД під час дії воєнного стану, а також особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.
Джерело: 5692.com.ua