Війна в Україні: чи готові громадяни до тривалої боротьби

Більше півтора року триває запекла війна рф проти України, і українське суспільство продовжує виявляти глибоку відданість і рішучість в боротьбі. Проте, як показує опитування, проведене Gallup, процент тих, хто підтримує продовження бойових дій, трохи зменшився порівняно з минулими роками.
Чи готові українці боротися до перемоги
Згідно з результатами опитування, яке було проведено в липні і серпні, 60% українців висловили готовність продовжувати боротьбу до перемоги. Проте 31% респондентів висловив побажання, щоб Україна якнайшвидше розпочала переговорний процес щодо припинення війни.
Ці цифри свідчать про те, що прихильність продовження війни дещо зменшилася порівняно з попереднім опитуванням у вересні 2022 року, коли 70% українців висловлювали бажання продовжувати боротьбу.
Однак варто відзначити, що думка щодо продовження війни не є однаковою по всій Україні. Регіони, які найбільше постраждали та найближчі до лінії фронту, виявили бажання якнайшвидше завершити бойові дії.
Мешканці півночі України (включаючи Київ) і заходу відзначаються найвищою підтримкою продовження війни, навіть незважаючи на посилення обстрілів з боку російських військ – 72% та 71% відповідно. Явна більшість жителів центральних регіонів (64%) також підтримують боротьбу до перемоги. У той час як на півдні (45%) і сході (52%) України, найближчих до лінії фронту, підтримка продовження війни є нижчою.
Джерело: 5692.com.ua