Військовому неправильно нарахували пенсію: алгоритм дій від ПФУ

Закон "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" регламентує процес і встановлює правила нарахування пенсійних виплат громадянам, які звільнилися з військової служби. Однак іноді виникають випадки, коли є сумніви щодо правильності розрахунку випалат. У Пенсійному фонді розповіли, що робити в такому випадку, передає портал "На пенсії".
Як перевірити правильність нарахування пенсії
Громадянам у такому випадку рекомендують звертатися не лише до місцевого відділення Пенсійного фонду, а також до обласного Пенсійного фонду та Пенсійного фонду України, який розташований у місті Київ, за адресою вулиця Бастіонна, 9. Це необхідно для перевірки та вирішення можливих непорозумінь.
Фахівці наголошують на тому, що військові пенсії призначаються органами Пенсійного фонду на основі інформації про грошове забезпечення, яке надається військовими комісаріатами. Тому, якщо виникають сумніви стосовно розміру чи нарахування додаткових виплат, питання може бути спрямоване не лише до Пенсійного фонду, але і до органу, який видав довідку про грошове забезпечення.
Важливою є також своєчасна заява та подання всіх необхідних документів для отримання пенсійних виплат. Військові, які мають право на пенсію, повинні дотримуватися всіх встановлених процедур та строків.
Джерело: 5692.com.ua