Військовозобов’язані можуть самостійно обирати місце майбутньої служби: адвокат розповів, як це зробити

Під час загальної мобілізації військовозобов'язані чоловіки можуть самі обрати місце майбутньої служби та спеціальність. Не обов'язково чекати розподілення від ТЦК. Але для цього потрібно врахувати певні нюанси, про які розповів адвокат у TikTok-каналі yermachkov.law, пише Главком.
Юрист розповів про конкретний випадок, коли до нього звернувся чоловік, щоб порадитись, шо обрати: контракт із ЗСУ чи добровільну мобілізацію. Крім того, чоловіка цікавило, який підрозділ та спеціальність можна обрати. 
Адвокат порекомендував звернутись до Lobby X – платформи з працевлаштування та рекрутингової агенції, де є окремий сайт із вакансіями для військовослужбовців. Кожен може підібрати для себе військовий підрозділ, бригаду, посаду тощо. Тобто військовозобов'язані можуть не чекати, куди їх вирішать розподілити працівники ТЦК, а відправити резюме на певну вакансію. 
Також правозахисник рекомендує при підборі вакансії користуватись сайтами з оголошеннями, де нерідко можна зустріти запити від ЗСУ, СБУ, Нацгвардії. 
Автор відео зазначив, що досить важко радити щось конкретне про те, де краще служити, оскільки при цьому потрібно враховувати чимало додаткових факторів. Наприклад, багато залежить від місця, колективу, особистості командира. Проте варто потурбуватись про ці питання заздалегідь.
Джерело: 5692.com.ua