Виплати для ВПО: кому з 1 серпня скасують державну допомогу

Українці, які виїхали з окупованих територій або тих, де ведуться активні бойові дії, можуть отримувати від держави фінансову допомогу. Однак, як повідомила перший заступник міністра соціальної політики Дар’я Марчак під час телемарафону, деякі громадяни виїздять за кордон, однак продовжують отримувати виплати від України. Такі українці можуть втратити право на грошову підтримку, якщо до 1 серпня не підтвердять своє перебування в Україні.
Які умови
Якщо громадяни України, які мають статус ВПО, перебувають за кордоном понад 45 днів, не маючи на те поважної причини, державні виплати для них будуть скасовані.

Якщо вони не повернуться в Україну до 1 серпня, це буде сприйматися так, ніби громадянин обрав “зовнішнє переміщення”. Виплати призначені виключно для внутрішньо переміщених осіб, – пояснила чиновниця.

Нещодавно про таку ж ситуацію повідомляла віце-прем’єр-міністр України Ірина Верещук. Вона зазначила, що Україна має дані про громадян, які проживають тривалий час в країнах Європи, однак продовжують отримувати допомогу для ВПО.
Варто зазначити, що скасування виплат не торкнеться тих українців, які поїхали за кордон на лікування. Усі інші громадяни, які тривалий час проживають за межами України й не повернуться на територію Батьківщини до 1 серпня, втратять право на фінансову допомогу.
Джерело: 5692.com.ua