Виплати військовим в Україні: в якому розмірі виплачуватимуться кошти після закінчення війни та звільнення зі служби

Під час воєнного стану українські захисники мають право на виплати в залежності від особливостей військової служби. Після закінчення війни або при звільненні зі служби нарахують деякі виплати. На них можуть розраховувати військові, за виключенням бійців строкової військової служби.
Одноразова грошова допомога в розмірі 50% грошового забезпечення
Цей вид виплат передбачений за таких обставин:

звільнення з військової служби за станом здоров'я;
звільнення з військової служби за віком;
закінчення строку контракту;
скорочення штату або проведення організаційних заходів;
безпосереднє підпорядкування близькій особі;
систематичне невиконання умов контракту командуванням;
настання особливого періоду та небажання продовжувати військову службу військовослужбовцем-жінкою, яка має дитину (дітей) віком до 18 років.

Кому з військових також надається одноразова грошова допомога
Військовослужбовцям (за виключенням тих, хто перебуває на строковій службі), які звільняються зі служби за станом здоров’я, виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 50% місячного грошового забезпечення за кожний повний календарний рік служби.
У випадках звільнення з військової служби за віком, через скорочення штату або проведення організаційних заходів, після закінчення строку контракту та інших обставин, вказаних у переліку, одноразова грошова допомога виплачується в розмірі 50% місячного грошового забезпечення за кожний повний календарний рік служби. Умова для цього – наявність вислуги не менше 10 календарних років.
Особи офіцерського складу, які проходять кадрову військову службу та звільняються зі служби за власним бажанням, а також інші військовослужбовці при звільненні через сімейні обставини або з інших поважних причин отримують одноразову грошову допомогу в розмірі 25% місячної зарплати. Для цього також треба мати вислугу мінімум 10 календарних років.
Особам офіцерського складу, особам рядового, сержантського і старшинського складу, які були призвані у зв'язку з мобілізацією, при звільненні зі служби виплачується грошова допомога в порядку та розмірах, визначених постановою Кабміну. Це залежить від грошового забезпечення на займаній посаді.
Якщо військовослужбовці, що звільняються, не використали щорічну основну відпустку або використали частково, можливе надання відпустки із виключенням зі списків особового складу військової частини та виплата грошового забезпечення відповідно до кількості днів відпустки. Також натомість може виплачуватись компенсація за невикористані дні відпустки.
Джерело: 5692.com.ua