Виплати ВПО на оренду житла: програма запрацює в трьох областях

Для внутрішньо переміщених осіб в Україні запускають ще одну ефективну програму допомоги. Вона працюватиме в трьох областях – Київській, Черкаській та Кіровоградській. Фінансову допомогу надаватимуть на оренду житла внутрішньо переміщеними особами.
Нова програма – результат спільної ініціативи Благодійного фонду "Право на захист" та УВКБ ООН. Програма після запуску діятиме в трьох українських областях.
Заступниця координатора з надання невідкладної грошової допомоги Благодійного фонду Інна Лациба розповіла, що, як правило, процес пошуку роботи, житла та адаптація внутрішньо переміщених осіб на новому місці забирає час і потребує великих зусиль.

"Мета програми – підтримати людей після вимушеного переміщення та сприяти їхній інтеграції. Грошова допомога на оренду житла дає можливість переїхати в більш комфортне житло, розташоване ближче до роботи, школи чи садочка", – зазначила координаторка.

Програма призначена для:

осіб, які перебувають під загрозою втрати нинішнього житла, потребують переїзду ближче до місця роботи, місця навчання дітей;
осіб, які проживають у місцях компактного проживання, що будуть розформовані.

Під час подання заявки обов'язково мають бути присутніми особисто всі члени сім'ї. Перелік документів, які потрібні для подання заявки, можна вивчити на сайті БФ "Право на захист".
Джерело: 5692.com.ua