Вісім країн ЄС підтримали негайне надання Україні перспективи вступу

Лідери восьми країн Європейського Союзу підтримали негайне надання Україні перспективи вступу до блоку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відкритий лист глав держав.

"Ми, президенти держав-членів ЄС: Республіки Болгарії, Чеської Республіки, Естонської Республіки, Латвійської Республіки, Литовської Республіки, Республіки Польща, Словацької Республіки та Республіки Словенія твердо переконані, що Україна заслуговує негайної перспективи вступу до ЄС", – йдеться в листі.

Так, ці країни закликали й інші держави-члени ЄС консолідувати найвищу політичну підтримку України і дати можливість інститутам ЄС зробити кроки з негайного надання Україні статусу країни-кандидата в Євросоюз і почати процес переговорів.

"У цей критичний момент ми знову заявляємо про нашу повну солідарність з Україною та її народом", – заявила директор департаменту преси та прес-секретар президента Чехії Іржі Овчачек.

Додамо, що за інформацією видання The Guardian, такий план надання Україні статусу "кандидат у члени ЄС" Європарламент розгляне 1 березня.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна звернулася до Європейського Союзу щодо приєднання до блоку за новою спеціальною процедурою.

Додамо, що раніше глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен заявила, що Україна повинна вступити до Євросоюзу.