Ворог активізував бойові дії на Донецькому і Таврійському напрямках, – зведення Генштабу

У Генеральному штабі ЗСУ розповіли про оперативну обстановку та ситуацію в областях на фронтах на початок 58-ї доби протистояння російському вторгненню.

Про це 22 квітня повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані Генштабу ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках окупанти активних дій не проводили. Не фіксуються ознаки формування наступальних угруповань.

"Вживаються заходи з посилення прикриття державного кордону на західному і північно-західному напрямках. Сили і засоби протиповітряної оборони переведені на несення чергування у посиленому режимі. Посилено охорону штабів, вузлів зв’язку, військових містечок, арсеналів, баз та складів зберігання озброєння, військової техніки та паливно-мастильних матеріалів", – йдеться в ранковому зведенні.

На Слобожанському напрямку ворог, силами до 7 батальйонних тактичних груп зі складу 6 загальновійськової армії, берегових військ Балтійського і Північного флотів, продовжує частково блокувати Харків, проводить вогняне ураження підрозділів військ ЗСУ та об'єктів критичної інфраструктури.

На Ізюмському напрямку війська РФ зосередили для ведення бойових дій до 25-ти БТГ зі складу 1-ї танкової армії, 20-ї та 35-ї загальновійськових армій і 68-го армійського корпусу Східного військового округу, повітряно-десантних військ.

Окупанти намагаються вести наступ у напрямку н.п.Заводи. Загарбники вийшли на північні околиці Дубровного і намагаються закріпитися на досягнутому рубежі.

На Донецькому і Таврійському напрямках рашисти протягом доби активізували бойові дії вздовж усієї лінії бойового зіткнення. Противник здійснює штурмові дії в районі н.п.Зарічне і, силами до батальйону, намагається наступати в районі н.п. Рубіжне.

Тривають оборонні бої з окупантами у напрямку до н.п. Новотошківське та Попасна.

Противник намагається за підтримки артилерії здійснювати штурмові дії в районі Мар'їнки.

Зазначається, що одночасно ворог посилює угруповання військ на Запорізькому напрямку. Тривають заходи логістичного забезпечення окупаційних військ.

На Південнобузькому напрямку війська РФ продовжують здійснювати вогневий вплив на наші підрозділи Сил оборони, намагався провести розвідку боєм в районі Трудолюбівки, але з втратами змушені були відійти на раніше зайняті позиції.

"Противник продовжує зазнавати втрат. За наявною інформацією, 20 квітня цього року, у центральну районну лікарню міста Новоайдар було доставлено чергову партію поранених військовослужбовців збройних сил російської федерації (близько 220 осіб) та понад 50 тіл загиблих загарбників.

Крім того, батальйонна тактична група 136-ї окремої мотострілецької бригади 58 загальновійськової армії Південного військового округу, яка діяла на Курахівському напрямку, зазнала значних втрат в живій силі (до 250 осіб) та втратила до 10 одиниць реактивних і ствольних артилерійських систем", – розповіли в Генштабі.

Також є інформація, що особовий склад 150-ї мотострілецької дивізії 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу, який воював в Україні, не отримав оплату своїх "бойових" за березень. Так, окупанти обурюються і нарікають.

Також повідомляється, що в окупованому Криму, щоб не зірвати весняну призовну кампанію, від 30 квітня загарбники заборонили виїзд і в'їзд на півострів.

На тимчасово зайнятих територіях російські війська продовжують блокувати переміщення громадян, грабують, руйнують об'єкти критичної інфраструктури і блокують доставки гуманітарних вантажів від української влади.

У Генштабі розповіли, що є випадки розстрілів окупантами цивільного населення та волонтерів.

Бійці ЗСУ за минулу добу на Донбасі відбили 10 атак російських військ, знищивши 6 танків, 8 одиниць броньованої та 15 одиниць автомобільної техніки, 4 артилерійських систем.

Наші військові за попередню добу знищили 15 повітряних цілей: 9 БПЛА, 3 літаки та 3 вертольоти.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти обстрілюють села звільненої частини Херсонської області та Криворізького району.

Термінові та важливі повідомлення про повномасштабну війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Перемога буде за нами! Слава Україні!