Вручення повісток двірниками: адвокат пояснив, які наслідки може мати таке нововведення

Нещодавно стало відомо, що у Верховній Раді пропонують запровадити зміни до процесу мобілізації, згідно з якими повістки вручатимуть консьєржі, двірники, інші працівники ЖЕКів, ОСББ та організації, що обслуговують будинки. На думку адвоката Романа Сімутіна, такі нововведення точно не підуть на користь чоловікам, пише Znaj.ua.
На своєму YouTube-каналі адвокат розповів, до яких наслідків приведуть ці зміни, що стосуються ч. 12 ст. 38 Закону про військовий обов'язок та військову службу. Він вважає, що нововведення мають кілька цілей.
Одна з цілей пов'язана з тим, щоб ефективніше доводилися у суді штрафи та рішення ТЦК щодо військовозобов'язаних.

Перша мета зрозуміла – збити частково негатив з ТЦК та перевести на іншу категорію громадян. Друга полягає ось у чому: постанови і штрафи, які виносять начальники ТЦК, розвалюються в судах здебільшого з причин недоведеності вручення повістки. В якості доказів використовуються пояснення самих працівників ТЦК та їх рапорти, що взагалі ставить під сумнів їх неупередженість, – зазначив Сімутін.

Із ухваленням закону, за словами адвоката, чоловіків буде простіше звинуватити в ухиленні від мобілізації. Тоді двірники, представники ЖЕКів та керуючі ОСББ у суді виконуватимуть роль неупереджених свідків.
Крім того, Сімутін звернув увагу на такий момент, що уповноважити на вручення повісток хочуть власників будинків.

Це я сам собі маю вручити повістку і своїм родичам? Відповідно до рішення Конституційного суду 2004 року мешканці багатоквартирних будинків є співвласниками, фактично власниками. Їхня частка не вимірюється лише квартирою, а й площами загального користування, – сказав експерт.
Джерело: 5692.com.ua