Взимку буде як свіжа: як заморозити полуницю правильно

Сезон полуниці триває недовго, але ласувати ягодами можна в будь-яку пору року, якщо зробити правильні заготовки. З полуниці готують джеми, варення, компоти, проте найкраще зберігають смак і форму, наближену до свіжих плодів, заморожені ягоди.

На що звертати увагу, збираючись заморозити полуницю.

Як вибрати полуницю для заморозки

Найкраще для цього підходить ціла, стигла та соковита полуниця. Не варто заморожувати недозрілі, занадто м'які, пошкоджені та гнилі ягоди.

Заморожувати полуницю слід якомога швидше після покупки чи збору на грядці.

Як правильно заморожувати полуницю

Спочатку ягоди слід ретельно промити проточною водою та перебрати, відклавши ті, що не годяться для заморозки. Далі потрібно викласти полуницю в один шар на тарілках, тацях або лотках, застелених паперовими рушниками, і висушити. Краще не пропускати цей етап підготовки, оскільки в іншому разі через надлишок води ягоди не будуть твердими після розморожування.

Коли полуниця повністю висохне, слід акуратно видалити плодоніжки. Далі її слід викласти на дошку або тацю. Важливо, щоб ягідки не торкалися одна одної. Помістити в морозильну камеру на 5 годин.

Після цього слід вийняти ягоди та постукати дошкою або тацею по столу, щоб ягоди відокремилися. Висипати їх порціонно в поліетиленові пакети, придатні для заморожування. Знов покласти полуницю в морозильну камеру для зберігання.

Як довго зберігається заморожена полуниця

Полуницю можна тримати в морозилці близько одного року. Розморожувати кожного разу слід лише необхідну кількість ягід, адже повторному заморожуванню вони не підлягають.

Ягоди краще розморожувати не при кімнатній температурі, а в холодильнику. Повільне розморожування дозволяє краще зберігати текстуру полуниці.

Джерело: 5692.com.ua