Як часто треба годувати кота: ветеринари назвали оптимальні варіанти

Люди, які мають вдома кішок, завжди бажають дарувати своїм пухнастим друзям щастя і здоров'я. Проте інколи, намагаючись догодити своїм улюбленцям, ми можемо завдати їм шкоди, особливо, коли мова йде про переїдання. Часте кормління може призвести до ожиріння та інших серйозних проблем зі здоров'ям.
Як часто треба годувати кота
Згідно з порадами ветеринарів, важливо дотримуватися розрахованої денної норми їжі для вашої кішки, враховуючи її вік та активність. Намагатися заспокоїти їжею кішку, яка м’явчить і вимагає добавку, не рекомендується, оскільки переїдання є небезпечним для її здоров'я.
Ветеринари стверджують, що існує кілька способів годування кішки. Один з них – годувати по годинах, поєднуючи годівлю з власним прийомом їжі. Інший варіант – чекати, поки кішка сама попросить їжі. Третій спосіб – залишити корм для вашого улюбленця у вільному доступі, і вона сама розбереться, коли і скільки вона хоче їсти. 
Переїдання для кішки може бути небезпечним і призвести до ожиріння, що згодом може стати причиною серйозних захворювань. Ожиріння в кішок виникає, коли їхня вага перевищує норму на 20% або більше. Воно призводить до малорухливості та зниження активності. Важливо розуміти, що ожиріння може призвести до проблем із серцем, діабету, хвороб хребта й суглобамів, а також до травм і проблем із печінкою.
Джерело: 5692.com.ua