Як оформити субсидію, якщо є заборгованість за комуналку: пояснення від Мінсоцполітики

Заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко в ефірі Національного єдиного марафону розповів про те, чи можуть українці, які мають заборгованість за комунальні послуги, оформити субсидії.
Холоди вже близько, скоро в Україні розпочнеться опалювальний сезон. Напередодні його громадяни масово звертаються за субсидіями. Однак якщо є борги за комунальні послуги, отримати субсидію стає набагато складніше.
Чи можливо її оформити за наявності боргів за комуналку, розповів заступник міністра соцполітики Музиченко. Він зазначив, що для цього спочатку потрібно оформити і підписати договір про реструктуризацію боргу.
Потім потрібно подати заяву на отримання субсидії, додавши до неї договір про реструктуризацію (цей документ підтверджує, що людина виплачує борг).

"Субсидії стимулюють платіжну дисципліну, і ось ми можемо точно сказати, що 98-99% одержувачів субсидій – це сумлінні платники за житлово-комунальні послуги, і платіжна дисципліна серед цих споживачів – набагато вища, ніж у середньому взагалі за всіма споживачами", – розповів Музиченко. Також потрібно зазначити, то якщо заборгованість є тільки за один вид послуг, то субсидію можна оформити на інші послуги.

Як оформити субсидію
За оформленням субсидії можна звернутися особисто до одного з органів соцзахисту. Також її можна оформити через портал "Дія", скориставшись розділом "Заява на субсидію". Зі списком необхідних для подання заяви документів можна ознайомитися на сайті Міністерства соціальної політики.
Джерело: 5692.com.ua