Як прибрати їдкий запахсеконд-хенду з одягу без додаткового прання: 5 ефективних способів

У результаті санітарної обробки вживаних речей спеціальними хімічними засобами вони набувають неприємного специфічного запаху, який важко прибрати навіть неодноразовим пранням. Тоді на допомогу прийдуть перевірені способи для нейтралізації цього запаху.
Нашатирний спирт
Потрібно приготувати розчин, додавши 1 мл нашатирю до 1 л теплої води. Замочити в ньому одяг протягом кількох годин (краще залишити на ніч). Потім, в залежності від початкової концентрації запаху, одяг можна або зразу випрати, або віджати, повісити на свіже повітря і випрати вже після висихання.
Оцет та сіль
Цей спосіб ідентичний попередньому, але в цьому випадку розчин готується таким чином: до одного літру води додати 10 мл оцту та 10 г солі. Також в розчин можна додати трохи соди, якщо запах дуже різкий.
Обробка в пакеті
Після прання для нейтралізації запаху можна покласти одяг в щільний пакет із речовиною, яка має поглинаючі та ароматизуючі властивості. Наприклад, це можуть бути кавові зерна, тверде пахуче мило, чайні пакетики, активоване вугілля. Речі треба залишити в закритому пакеті мінімум на 2-3 години.
До речі, такий спосіб підходить для усунення запаху від взуття з секонду.
Сонячне проміння
Якщо запах несильний, можна залишити речі для просушування під прямим сонячним промінням, яке допоможе його повністю усунути. Також цей метод можна застосовувати для делікатних виробів, які небажано прати та мочити. Але при цьому варто бути обережними і не залишати речі під сонцем надовго, щоб вони не зіпсувались під дією ультрафіолету.
Ароматизована морська сіль
Для замочування речей можна використовувати косметичну сіль з сильними ароматами (цитрус, хвоя, морський). Потрібно розчинити кілька ложок солі у воді та помістити туди одяг на пару годин. Слід враховувати, що сіль не має містити барвників.
Джерело: 5692.com.ua