Як уникнути купівлі авто з “кримінальним” минулим: від якої послуги не варто відмовлятись

З багатьма українськими автовласниками трапляються неприємні ситуації, коли вони несподівано дізнаються, що придбали машину з "криминальним" минулим. Тобто це може бути автомобіль, що перебуває у розшуку як викрадений.
Проте убезпечити себе від покупки такого транспортного засобу можливо, і це доволі нескладно, пише Today.ua.
Один з таких випадків трапився з киянином, якого від небезпечної покупки врятували співробітники Експертного центру МВС та сервісного центру МВС Києва. Чоловік, який хотів купити кросовер BMW, за порадою адміністратора сервісного центру МВС замовив експертний висновок на автомобіль.
Проводячи перевірку, експерти звернули увагу на проблеми із номерною панеллю кузова. Зрештою з'ясувалось, що в авто вирізаний шмат кузова з ідентифікаційним номером, а на цьому місці приварена деталь із номером іншої машини. Також виявилось, що кросовер перефарбований, адже, згідно з VIN-кодом, він має бути бежевим, а не чорним.
Цей "кримінальний" автомобіль відправили на штрафмайданчик, справа розглядається в поліції.
Тобто убезпечити від придбання проблемного автомобіля можна завдяки отриманню експертного висновку і офіційній перереєстрації в сервісному центрі МВС. Так можна уникнути будь-яких ризиків.
Як відомо, з червня 2023 року експертне дослідження більше не є обов'язковим при перереєстрації, за виключенням вживаних автомобілів, що ввозяться з-за кордону вперше. Його можна отримати за бажанням. Проте, як показує практика, при покупці вживаних автівок не варто заощаджувати та відмовлятись від цієї послуги, яка допоможе уникнути неприємностей із поліцією.
Варто зазначити, що придбання через торгівельні організації теж є ризикованим і не гарантує "чистоту" історії авто. Відомі випадки, коли виявлялось, що куплені таким чином машини знаходяться в міжнародному розшуку.
Джерело: 5692.com.ua