Як урятувати черствий хліб: прості лайфхаки від досвідчених домогосподарок

Якщо хліб зачерствів, це ще не означає, що його потрібно викинути та придбати новий. Прості лайфхаки можуть допомогти повернути йому свіжість та м’якість. Щоб скористатися цими простими способами, варто зробити кілька простих дій, а все необхідне для цього є у кожної господині.
Допоможе духова шафа
Щоб знову зробити хлібчик м’яким за допомогою духової шафи, опустіть його у холодну воду на кілька миттєвостей. Далі розігрійте духову шафу до 200°C і через п’ять-десять хвилин перебування там, ви повернете хлібу його найкращі кондиції.
Скориставшись цим способом, ви точно отримаєте духмяний та запашний хліб.
Мікрохвильовка
Вам тут в нагоді стане чистий та трішки вологий рушник. Загорніть хлібчик в нього, а потім на 20 секунд покладіть його у мікрохвильову піч. Запашний та м’який хліб опиниться у вас на столі .
На плиті
Тут вам знадобиться сито та каструля. Спочатку помістіть ваш хліб у решето, а потім поставте у каструлю. На дно каструлі налийте воду, щоб до сита залишилося близько 10 сантиметрів. Увімкніть газ і дочекайтесь кипіння води. 5 хвилин над киплячою водою зроблять свою справу. Для рівномірного розм’якшення шматки хліба трішки можна перевертати.
Кран з водою
Вам слід піднести зачерствілу буханку хліба під тепленьку воду. Слідкуйте, щоб вода потрапляла не на верхню частину хліба, а на нижню скоринку. Далі візьміть пергаментний папір та покладіть на нього хліб змоченою частиною донизу. Залиште хлібчик на 8-10 хвилин у попередньо розігрітій духовій шафі до 200 градусів. Сенс полягає в тому, що водичка випаровуватиметься, просочуючись по всьому буханцю. Саме ця проста маніпуляція і пом’якшить ваш хліб.
Що робити із залишками зачерствілого хліба
З черствого хліба можна приготувати сухарики. Вони можуть гарно доповнити ваші найсмачніші супи та салати. Трішки підсушіть та обсмажте на невеликій кількості олії. А щоб вони вийшли ще смачнішими додайте під час обсмажування сіль трішки улюблених спецій та подрібнений часник.
Зберігайте їх у лляному мішечку, в сухому місці. Ні в якому разі не використовуйте поліетиленову торбинку, адже в ньому може утворитися конденсат. А зовсім засохлі шматочки хліба можна з допомогою блендеру перетворити на панірування.
Читайте також: Яке покарання передбачено чоловікам, які не повернулися в Україну після оголошення загальної мобілізації
Джерело: 5692.com.ua