Як варити молоду картоплю: важливі тонкощі приготування

Неперевершений смак вареної молодої картоплі відомий всім, і для багатьох ця страва є однією з найулюбленіших на початку літа. Через свої особливості вона потребує дотримання певних правил приготування, завдяки чому страва вийде смачною та корисною.

Про варіння молодої картоплі різними способами та важливі тонкощі приготування розповіли 5692.com.ua.

Як варити молоду картоплю, щоб вона не розварилася

Одна з поширених проблем під час приготування молодої картоплі є її швидке розварювання. Це пов'язано з тим, що в молодому коренеплоді багато вологи.

Щоб уникнути розварювання, варто застосувати простий трюк. Потрібно додати у воду для варіння оцет – 1 ложку на літр води. Одразу після приготування рідину слід злити. Тоді картопля не розвариться та буде цільною.

Як правильно варити молоду картоплю

Дехто вважає, що молоду картоплю чистити не потрібно, проте це все ж варто зробити. Очищати шкірку можна класичним способом – за допомогою ножа. Якщо шкірка дуже тонка, можна зішкребти її ножем або кухонною металевою губкою.

Щоб страва вийшла не лише смачною, а й корисною, слід завжди класти картоплю варитися в киплячу воду. Тоді овоч не втратить свої поживні речовини та максимально збереже користь.

Як довго варити молоду картоплю

Закинувши картоплю у воду, слід дочекатися закипання та покласти сіль. Після цього варити її слід протягом 15-20 хвилин на середньому вогні.

Для перевірки готовності картоплю можна проткнути посередині тонким ножем або виделкою. Якщо вона легко протикається, це означає, що картопля вже готова до споживання

Як приготовити молоду картоплю з кропом

Щоб приготовити цю страву, потрібно зварити очищену молоду картоплю, додавши до неї солі. Потім воду слід злити та додати вершкове масло. Замість вершкового масла можна використати 0,5 склянки сметани та 1 столову ложку рослинної олії.

Далі картоплю перемішати та всипати нарізаний кріп. Щоб посилити яскравість смаку, можна також додати пару зубчиків подрібненого часнику.

Джерело: 5692.com.ua