Як вибрати стиглий та смачний авокадо: кулінар назвала головний критерій вибору

Авокадо входить до списків найкорисніших плодів, адже містить багато вітамінів і корисних жирів. Тому все більше людей, що дбають про своє здоров'я, вводять його в свій щоденний раціон. Проте багатьом буває складно самостійно вибрати в міру дозрілий авокадо, який буде смачним і соковитим, а не "кам'яним" чи перезрілим "місивом".
Як правильно вибрати авокадо, порадила відома кулінарна блогерка Дарія Дорошкевич у сюжеті "Сніданок 1+1".
Який авокадо купувати
За її словами, обираючи авокадо, насамперед слід визначитись, чи будете ви їсти його одразу, чи, наприклад, через кілька днів. Саме від цього залежить, який авокадо купувати та за якими признаками вибирати.
Якщо вам потрібно купити авокадо "на зараз", тобто в міру стиглий плід, то слід перевірити його на дотик і звернути увагу на наступне. При натисканні під шкіркою має відчуватись помірна м'якість.

Авокадо має бути м'яким, як масло, яке ми дістали з холодильника, але воно ще не нагрілося. Ось така має бути консистенція, – пояснила кулінар.

Якщо авокадо надто твердий, то йому ще потрібен час на дозрівання. Зазвичай за 2-3 дні він достигає самостійно.
Крім того, стиглість плода можна визначити по плодоніжці. Якщо вона суха та її легко можна відірвати, це свідчить про стиглість авокадо. У такому разі його слід з'їсти терміново, інакше плід зіпсується.
Дарія зазначила, що не слід купувати недозрілий авокадо, у якого відірвана плодоніжка, адже при дозріванні він почне темнішати в цій зоні і швидко перезріє, стане несмачним.
Як можна прискорити дозрівання авокадо
Якщо ви купили нестиглий авокадо, то в домашніх умовах можна прискорити його дозрівання за допомогою простого лайфхака.
Потрібно лише помістити авокадо у паперовий пакет і покласти разом з ним стигле яблуко або банан. Через 1-2 дні авокадо стане м'яким і готовим до споживання. А щоб досягти ще швидшого дозрівання, можна загорнути плід у харчову плівку.
Як правильно зберігати авокадо
Фахівець радить зберігати плоди при кімнатній температурі. А ось класти їх в холодильник не варто, адже при охолодженні авокадо стає менш смачним, як й інші продукти, що містять жири.

Весь смак жирів розкривається за кімнатної температури, – підкреслила Дарія.

Щоб половинка авокадо не потемніла, слід полити її соком лимона та загорнути у харчову плівку.
Джерело: 5692.com.ua