Як вигідніше продати старе авто: 5 прийомів для підняття вартості машини

Найзручнішим способом продажу вживаного автомобіля є здача дилеру або компаніям, які займаються викупом старих машин.
Гроші можна отримати в той же день, але виручити вдасться значно меншу суму, ніж при самостійному продажу. Що зробити, щоб отримати максимальний прибуток, пише Wheelnews.
Правдивість оголошення
Складаючи оголошення про продаж, не застосовуйте дешеві рекламні прийоми на кшталт ціни 199 999 грн (краще просто вкажіть 200 000 грн). Також не варто друкувати великими літерами, жирним шрифтом. Таким чином ви можете справити враження нечесного продавця.
Докладність опису
Намагайтесь розповісти якомога докладніше про машину: дата покупки, пробіг, технічний стан, де і коли міняли масло, якими дорогами пересувалися. Чим більше інформації – тим краще, адже таким чином ви вселите довіру до себе як продавця.
Не слід приховувати, якщо з машиною були аварії, адже під час перевірки автомобіля за базами даних про ДТП можна все одно дізнатися. Краще чесно пояснити ситуацію, розповісти, які деталі змінювались чи ремонтувались.
Крім детального опису, варто писати оголошення із правильним правописом і пунктуацією. Це також додасть балів до вашого рейтингу як продавця.
Фотографія
Серйозніше слід поставитись до фото авто для оголошення. Важливо врахувати такі нюанси:

задній фон – він має бути приємним та привабливим (неприпустимі смітники, напівзруйновані будівлі, брудні стіни тощо);
фотографії авто треба зробити з усіх боків, включно з фото салону, панелі приладів, крісел, багажника;
якщо є якісь дефекти, зробіть їх фото окремо – так ви підкреслите, що нічого не приховуєте.

Автомийка
Виставляючи автомобіль на продаж, ретельно вимийте його. Краще обрати гарну автомийку, де не тільки очистять кузов, але й упорядкують салон, видалять плями з крісел. Слід враховувати, що у більшості випадків люди приймають рішення, хороший автомобіль або поганий, у перші кілька секунд. Тому вирішальним є перше враження.
Сліди вашої присутності в авто
Потенційному покупцю треба дати повноцінно відчути, що ця машина може стати його власністю. Тому слід показати, що авто вже не ваше, для чого позбутись усіх особистих речей. Обов'язково треба витягнути дитяче крісло, прибрати в бардачку, зняти кріплення для телефону, позбутися паперів та пляшок.
Джерело: 5692.com.ua