Як визначити, натуральна сметана чи підроблена: простий спосіб за 1 хвилину

Сметана – улюблений багатьма молочний продукт, який цінується за м'який приємний смак, користь, універсальність застосування. Переважна більшість господинь використовують магазинну сметану, адже можливість використовувати домашній продукт є далеко не у всіх. Але тоді виникають складнощі при виборі продукту, адже завжди є сумніви щодо його натуральності.
Якісна магазинна сметана має містити тільки вершки і закваску, але виробники нерідко додають до неї інгредієнти, яких не повинно бути у складі. Наприклад, крохмаль. Добре, що все ж таки є способи дізнатись про це. Тож, як перевірити сметану на якість вдома всього за 1 хвилину?
Цей метод не потребує жодних підручних засобів. Потрібно лише нанести невелику кількість сметани на тильний бік руки тонким шаром. Далі зачекати пару хвилин.
Після закінчення цього часу слід звернути увагу на наступне: якщо сметана увібралась у шкіру та після неї залишився лише жирний слід, це означає, що продукт якісний.
Якщо у сметані містяться шкідливі добавки, то вона або зовсім не вбереться всередину шкіри, або застигне, утворивши на шкірі липку плівку.
Читайте також: Краще вживати окремо: список продуктів, які в поєднанні з хлібом можуть нашкодити здоров'ю
Мінімальний розмір допомоги по безробіттю в Україні підвищили: які суми отримують безробітні у 2023 році
Джерело: 5692.com.ua