Як зареєструвати нерухомість онлайн: покроковий алгоритм дій

Міністерство цифрової трансформації України створило інноваційне рішення для спрощення та забезпечення надійності процесу реєстрації нерухомості. Онлайн-реєстрація надає громадянам ряд переваг, зокрема, стабільність даних, захищеність від шахрайства та можливість отримати компенсацію за пошкодження житла в рамках програми "єВідновлення".
Як зареєструвати нерухомість онлайн
Однією з ключових переваг цього нововведення є стабільність зберігання даних. Після того, як інформацію про нерухомість внесенуть до Державного електронного реєстру, вона буде надійно захищена від втрати чи пошкодження. 
Другою важливою перевагою є захищеність від можливого шахрайства. Всі електронні документи, пов'язані з правами на нерухомість, захищені від підробки та фальсифікації, що створює додатковий рівень надійності для власників.
Третя перевага полягає в тому, що реєстрація нерухомості в електронному реєстрі є обов'язковою для тих, хто планує отримати компенсацію за пошкоджене або зруйноване житло у рамках програми "єВідновлення". Це є важливим кроком для підтримки громадян, які постраждали внаслідок російської агресії.
Для того, щоб скористатися новою послугою, необхідно:

авторизуватися на порталі «Дія» за допомогою електронного підпису (КЕП);
обрати розділ «Послуги» – «Земля, будівництво, нерухомість» – «Державна реєстрація прав на нерухоме майно»;
заповнити заяву;
завантажити у форматі PDF або JPEG документи про речові права на нерухомість, зареєстровані до 1 січня 2013 року;
перевірити сформовану заяву й підписати її електронним підписом.

Після завершення цих кроків, реєстратор відправить запит до бюро технічної інвентаризації, а потім внесе необхідну інформацію до Реєстру.
Джерело: 5692.com.ua