Як зберігати продукти без холодильника: прості прийоми, що продовжують свіжість навіть у спеку

Під час спеки продукти псуються дуже швидко, тому деякі з них не можна залишати без холодильника навіть на пів години. Наприклад, це стосується майонезних салатів, морепродуктів, тортів. Але є і такі, яким можна трохи продовжити життя, зберігши свіжість навіть без холодильника.
Овочі та фрукти
Більшість овочів та фруктів прекрасно "почувають" себе і без холодильника. Їх можна просто упакувати в мішечки і помістити у найпрохолодніше місце. Моркву та буряк можна зберігати в ящику, заповненому піском.
М’ясо, сало, ковбаса
Для збереження свіжості м'яса потрібно розрізати його на кілька шматків, кожен з яких обернути папером і рушником, після чого помістити у металевий контейнер. Також можна розмістити шматки м'яса у каструлі або скляних банках, покладаючи між ними шари солі. Те ж саме стосується сала. Ковбасу рекомендується загорнути у серветку, змочену у солоній воді.
Риба
Рибу потрібно обов'язково почистити від луски та нутрощів, промити та обсушити паперовими серветками. Потім її слід покласти у металеву каструлю, притрусивши сіллю.
Масло, сир
Вершкове масло слід обгорнути у пергаментний папір. Потім покласти у контейнер та залити холодною підсоленою водою, поклавши зверху тарілку з чимось важким. Сир потрібно завернути в папір і помістити в пакет, щоб він не висихав.
Молоко та сметана
Для збереження молока його слід трохи підсолити та прокип'ятити, додавши соду (1,5 чайні ложки на 3 літри). Потім розлити в сухі скляні банки. Сметану теж краще зберігати в скляній тарі, зануривши її в холодну воду.
Яйця
Курячі яйця припустимо зберігати при кімнатній температурі до 2 тижнів. Щоб їх без холодильника ще довше, кожне яйце потрібно обгорнути папером та помістити у контейнер.
Джерело: 5692.com.ua