Як зрозуміти, що у вас вигорання: перші ознаки

Експерти стверджують, що вигоряння – це різновид робочого стресу, який призводить до фізичного та емоційного виснаження.
Зараз в Україні війна і постійні перебої з комунікаціями, крім цього, кожна людина має свої тривоги, проблеми і стреси, все це призводить до вигорання.
Як зрозуміти, що у вас вигоряння
Сон
Якщо ви стали погано висипатися або не можете спати зовсім через стрес – це одна з головних ознак вигорання. Також якщо ви витрачаєте нічний час на роботу – це посприяє швидкому розвитку вигорання.
Їжа
Будь-які зміни харчових звичок, чи то пропуск прийомів їжі, чи то небажання поїсти, а також якщо ви просто забуваєте поїсти і не згадуєте про це, говорять про вигорання.
Енергія
У стані вигорання людина навіть за наявності хорошого сну не відчуває в собі енергії та сил – ні моральних, ні фізичних. Характерною характеристикою стає особлива важкість підйому вранці.
Концентрація
Іноді забувати або бути розгубленим – це нормально, однак якщо це відбувається систематично і звичні завдання тепер відбирають набагато більше часу, ніж раніше – це вказує на вигорання.
Роздратованість
На початкових етапах вигоряння характеризується підвищеною дратівливістю, запальністю і напруженістю, після чого набуває сильніших рис і стійкості – у людини практично не змінюється стан і настрій. Роздратованість стає звичною.
Джерело: 5692.com.ua