Які бази увійшли до платформи Оберіг: після їх використання інформація буде доступна територіальним центрам комплектування

Представники територіальних центрів комплектування неодноразово повідомляли про те, що мобілізаційні процеси ускладнені через складнощі з доступом до даних військовозобов'язаних.
Наразі роботи з удосконалення мобілізації перебувають на завершальному етапі. Але вже в жовтні починає працювати платформа Оберіг, яка об'єднає в собі дані з різних баз.
Оберіг – це всеукраїнська державна платформа, яка об'єднає в собі бази Міністерства фінансів, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства освіти і науки, Державної судової адміністрації.
Через деякий час до платформи будуть включені також Генпрокуратура, пенсійні фонди, Міністерство охорони здоров'я та низка інших.
Як працює платформа Оберіг
Про кожного працевлаштованого чоловіка, який не перебуває на військовому обліку, пенсійні фонди повідомлятимуть в Оберіг. Туди ж автоматично потраплятимуть дані про те, що людина, наприклад, нещодавно отримала водійське посвідчення. У списки військкоматів також потраплятимуть особи, які нещодавно закінчили навчання – про них повідомлятиме Міносвіти.
У ТЦК впевнені, що вже до кінця поточного місяця вони отримають повну картину щодо кількості військовозобов'язаних чоловіків, які перебувають на території України.
Є і ще одне важливе нововведення – якщо громадянин не з'явився за повісткою, і його було оштрафовано, йому блокуватимуть банківський рахунок.
Джерело: 5692.com.ua