Які документи необхідні пенсіонерам для оформлення субсидії: ПФУ оприлюднило перелік

У Пенсійному фонді України пояснили, які документи потрібно подавати для призначення житлової субсидії непрацюючим пенсіонерам. Там зазанчили, що хоч процедура може здаватися складною, але з правильними документами процес стає значно легшим. 
Які документи необхідні
Згідно з інформацією, наданою прес-службою Пенсійного фонду України, якщо непрацюючий пенсіонер зареєстрований і проживає в житловому приміщенні один, для отримання житлової субсидії йому потрібно подати лише два основних документи:

заяву про призначення житлової субсидії;
декларацію про доходи.

Проте, в разі, якщо пенсіонер має заборгованості за комунальні послуги, він повинен додатково пред'явити документ, який підтверджує їхнє погашення або договір про реструктуризацію. Також може знадобитися постанова про відкриття провадження у разі оскарження заборгованості в судовому порядку.
Більш складна ситуація виникає, якщо у житловому приміщенні, разом із непрацюючим пенсіонером, зареєстровані інші особи, які фактично не проживають за цією адресою. В такому випадку до основних документів також потрібно подавати документи, що підтверджують цей факт. До них можуть входити:

довідка про навчання чи працевлаштування особи в іншому населеному пункті;
довідки від ЖЕК, ОСББ або ЖБК про те, що особа не проживає за адресою реєстрації домогосподарства;
довідка про оплату спожитих житлово-комунальних послуг за іншою адресою;
акт обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства/фактичного місця проживання, що складається органом місцевого самоврядування.

Для додаткової консультації та отримання докладної інформації рекомендується звертатися безпосередньо до відділення ПФУ або консультантів, які надають послуги у сфері соціального забезпечення.
Джерело: 5692.com.ua