Які напої втамовують спрагу: рекомендації медиків і дієтологів

Літні місяці для багатьох із нас – час відпочинку, відпусток, канікул. Але літо може ставати не дуже комфортним, якщо встановлюється виснажлива спека.
У такі дні людський організм швидко втрачає рідину. Відновлювати водний баланс необхідно, і вода – далеко не єдиний напій, який допоможе впоратися зі спрагою.
Зелений чай
У спеку зелений чай можна пити охолодженим, з льодом і навіть гарячим. У теорії, що гарячий чай допомагає впоратися зі спекою і спрагою, є як прихильники, так і противники.
Прихильники вживання гарячих напоїв у спеку кажуть, що під час їхнього вживання судини розширюються, людина пітніє і коли піт випаровується, організм охолоджується.
Противники цієї теорії вважають, що пітніти й охолоджуватися після чаю, звісно, можна, от тільки це може призвести до швидкого зневоднення. Тож у випадку з гарячим чаєм у спеку потрібно орієнтуватися не на моду і чужі думки, а на своє самопочуття.
Соки
Дієтологи у спеку рекомендують чергувати вживання води і соків. Йдеться саме про натуральні соки з низьким вмістом цукру. Від магазинних соків з високим вмістом цукру спрага стане тільки сильнішою.
Вода
Вода – найпростіший і найправильніший вибір для втамування спраги у спеку. Охолоджена вода допомагає впоратися зі спрагою і підтримати водний баланс на оптимальному рівні.
Що не потрібно пити у спеку
Вчені та дієтологи одноголосно заявляють, що під час спеки потрібно уникати вживання солодких і алкогольних напоїв. Увечері, коли спека трохи спадає, можна випити трохи вина, пива або іншого напою з невисоким вмістом алкоголю. А ось від міцних напоїв улітку краще відмовитися повністю.
Джерело: 5692.com.ua