Які проекти Бюджету участі перемогли в Кам’янському

З 3 червня в Кам’янському почнуть реалізовувати проекти, що перемогли у цьогорічному голосуванні в рамках “Бюджету участі”. Вього, на них виділили 2,5 мільйони гривень з міської скарбниці.

31 травня координаційна рада “Бюджету участі” в місьраді Кам’янського вже затвердила проекти, що будуть втілюватись в місті з початку літа. Їх всього 14 зі 104.

Варто зауважити, що в цьому етапі координаційна рада змінила розподілення коштів серед переможців. Їх обирали не з загального рейтингу, а серед переможців у кожній сфері, на яку виділили певний відсоток від загальної суми. Таким чином всі проекти розподілили на чотири групи: освіта, інфраструктура, медицина та спорт, екологія, культура, які йшли одним блоком.

Ще два проекти підібрали за залишковим принципом. Справа в тому, що після розподілення коштів по сферам лишилось 233 тисячі гривень. Один  проект обрали у загальному рейтингу. Ним став спортивний майданчик у СЗШ № 22 вартістю 199 тисяч гривен. Другий проект підбирали за вартістю. Під цей критерій підійшов візок з гідроприводом для лікарні № 7. Також під нього виділили додаткові кошти з бюджету. Загальна вартість – 38 тисяч гривень.