Якщо часу обмаль: 5 прийомів для прискорення зарядки смартфону

В Україні через російську агресію застосовують планові та екстрені відключення електроенергії. У таких умовах корисно знати, як можна зарядити телефон якнайшвидше, щоб встигнути, поки є світло.

Скористатися режимом польоту

Щоб зекономити час на зарядку телефону, варто включити авіарежим. Оскільки мережевий сигнал потребує великої кількості енергії, він постійно відбиратиме її в телефону, який підключений до зарядки. Під час режиму польоту не працює Wi-Fi, стільниковий зв’язок, Bluetooth, GPS та радіочастотний зв’язок ближньої дії (NFC), що може суттєво прискорити зарядку.

Знизити яскравість екрана

Щоб споживання енергії пристроєм під час заряджання було мінімальним, потрібно максимально знизити яскравість екрана. Крім того, слід закрити всі програми, які працюють у фоновому режимі, так як вони також "жеруть" енергію.

Зняти чохол

Під час заряджання потрібно зняти з гаджету чохол. Це пояснюється тим, що чохол підсилює нагрівання акумулятора, через що процес зарядки вимагає більше часу. Особливо ця порада актуальна в спекотні дні.

Вимкнення

Найефективніший прийом для максимально швидкого заряджання пристрою – повне його відключення. Це дозволяє значно зекономити час, але такий спосіб не підходить, якщо ви чекаєте на важливі дзвінки або повідомлення.

Безпровідна зарядка

Якщо часу обмаль, не варто використовувати безпровідну зарядку. Краще заряджати пристрій через шнур, підключений до мережі, оскільки так знадобиться на 25 відсотків менше часу для повної зарядки.

Джерело: 5692.com.ua