Якщо дратує реклама: три безкоштовні способи відключити рекламу на вашому смартфоні

Давно відомо, що реклама – двигун торгівлі. Але її кількість і настирливість може заважати і навіть дратувати під час користування різними програмами на смартфоні. Позбутися численних з'явлень реклами, у більшості випадків можна, купивши платну версію програми.
Однак це не єдиний спосіб обмежити появу реклами у вашому телефоні, існує ще кілька простих, і, що важливо, безкоштовних способів.
Зміна регіону
Досить простим способом позбавлення від реклами є зміна регіону перебування в налаштуваннях смартфона. Під час виготовлення смартфонів виробники налаштовують параметри пристрою відповідно до рекламного законодавства, що діє в тому чи іншому регіоні.
У Великій Британії, наприклад, правила показу реклами вкрай суворі, і зазвичай її дуже мало. Якщо в налаштуваннях змінити регіон перебування на Велику Британію, показ рекламних роликів буде зведений до мінімуму.
Wi-Fi
Переважна частина рекламних роликів перед показом завантажується з інтернету. Якщо відключити Wi-Fi, то реклама перестане відтворюватися. Цей спосіб може стати в пригоді, якщо ви граєте в ігри на смартфоні. Грати можна буде без перерв на перегляд реклами.
DNS-сервер
Є ще один, трохи складніший спосіб позбавлення від реклами – щоправда, працює він тільки на смартфонах на ОС Android. На них є можливість налаштування особистого DNS-сервера, який фільтруватиме небажаний трафік.
Налаштувати такий сервер можна, зайшовши в налаштування, вибравши персональний DNS-сервер і написавши в адресному рядку ім'я хоста – dns.adguard.com.
Джерело: 5692.com.ua