Європа готується до приїзду нових біженців з України: скільки людей готові прийняти

У Європі припускають, що з настанням холодів кількість біженців з України збільшиться. Так, підготовку продовжують у Нідерландах.
Уряд країни припускає, що до 1 лютого 2024 року потрібно буде підготувати ще 97 тисяч місць для людей, які рятуються від війни. Повідомляється, що на прохання уряду Нідерландів більша частина житла буде надана місцевими муніципалітетами.
На даний момент у країні підготовлено вже 81 тисячу місць для прийому українських біженців. Минулого тижня відбулася нарада мерів міст, на якій вони повідомили, що незабаром доведуть кількість місць до 90 тисяч.
Керівник Ради Безпеки Нідерландів Воутер Колфф висловив припущення, що цього буде недостатньо і знадобиться більша кількість місць.
У Нідерландах питаннями, що стосуються українських біженців, займається державний секретар Ерік ван дер Бург. Він звернувся до мерів голландських міст із листом, у якому повідомив, що може знадобитися не менше 97 тисяч місць.
Ерік ван дер Бург вважає, що поки що немає підстав припускати, що потік біженців з України скорочуватиметься. Також він припустив, що кількість українських біженців у Нідерландах до кінця поточного року зросте до 104 400 осіб.
Від початку повномасштабної агресії рф тимчасовий захист у Нідерландах отримали 100 тисяч біженців, 3 тисячі з яких не мають українського громадянства. Уряд планує позбавити осіб без українського громадянства тимчасового захисту і права на проживання в країні.
Джерело: 5692.com.ua