YouTube видалятиме медичні ролики, які можуть нашкодити глядачам

Популярний відеохостинг YouTube розпочне активний процес вилучення з платформи частини відеоконтенту. Мова йде про ролики, які містять інформацію, пов'язану зі здоров'ям людини, але не відповідають міжнародним стандартам у галузі медицини. Про це повідомили в офіційному блозі компанії.
У чому причина 
Зазначається, що сфера медицини постійно змінюється, і рекомендації у відео можуть з часом застарівати. Проте, коли мова йде про вилучення, модератори YouTube будуть керуватися виключно науковим консенсусом. Головною метою компанії є забезпечення на платформі мінімального обсягу інформації, яка може становити ризик для здоров'я глядачів.
Згідно з новими правилами, компанія буде блокувати відео, які рекомендують шкідливі або неефективні методи лікування ракових захворювань. Крім того, модератори видалятимуть відеоролики, які декларують відмову від звернення за медичною допомогою до фахівців.
У звіті також відзначається, що відеохостинг обмежить публікацію контенту, де поширюється дезінформація. Наприклад, відкидається існування коронавірусу або вакцинація подається як спосіб контролю над населенням.
Джерело: 5692.com.ua