З 1 жовтня водіїв таксі в Україні почали масово штрафувати

Суб'єкти господарювання, які надають послуги таксі, з 1 жовтня 2023 року зобов'язані встановити реєстратори розрахункових операцій (РРО) або програмні РРО. Цю інформацію було опубліковано на порталі Державної податкової служби України.
Це означає, що вже з 1 жовтня на таксистів покладається обов'язок видавати чеки – вони можуть бути як паперовими, так і електронними. Це стосується більшості суб'єктів господарювання, які надають послуги таксі, – ФОПів і торговельних підприємців.
При цьому в ДПС наголошують, що видача чека є обов'язковою, і має здійснюватися без нагадування споживача.
Державна податкова служба вже неодноразово нагадувала, що вона займається постійним моніторингом соціальних мереж та інших майданчиків поширення інформації на предмет незаконного ведення підприємницької діяльності.
У ДПС наголошують, що ведення такої діяльності без реєстрації є незаконним і може загрожувати як штрафами, так і іншими, більш суворими видами покарань.
Таким чином, з початку жовтня поточного року таксисти зобов'язані видавати клієнтам чеки. Якщо таксист відмовляється видати чек, споживач має право звернутися зі скаргою до ДПС.
Джерело: 5692.com.ua