Заборони п’ятниці, 13-го у жовтні 2023: як відвести біду від себе і своєї сім’ї в цей день

Поєднання п'ятниці і тринадцятки в у багатьох культурах світу вважається нещасливим. Існує низка забобонів, прикмет та пересторог, пов'язаних із цією датою, яку часто називають "чорною п'ятницею".
Вважається, що цей день може стати особливо невдалим для людей із ослабленою енергетикою. Утім, існує кілька перевірених способів вберегти себе і близьких від нещастя.
Чому п'ятниця, 13 – небезпечний день
Заборони та прикмети цього дня базуються переважно на давніх міфах і переконаннях вірян. Один з таких міфів – давньоскандинавський, який розповідає про вечерю в раю Валгалли, куди були запрошені 12 богів. Тоді до трапези приєднався 13-й учасник, незапрошений бог-бешкетун Локі, і після цього сталася трагедія. Локі намовив бога темряви вбити Бальдра – бога щастя та радості, через що у світі запанували смуток і лихо.
Страх перед п’ятницею, 13 також пов'язаний із тим, що саме цього дня був розіп’ятий Ісус Христос. Крім того, у багатьох культурах цей день вважається нещасливим, адже зазвичай відбувається повня за місячним календарем.
Як свідчить статистика, перестороги цього дня не даремні, адже у п'ятницю, 13 спостерігається сплеск злочинності та кількості самогубств, трапляється багато автомобільних аварій.
Що заборонено робити у п’ятницю, 13
Щоб відвернути неприємності, цього дня слід проявляти особливу обережність і дотримуватись таких правил:

уникати проходів під драбинами;
не перетинатися з чорними кішками на дорозі;
вставати з ліжка з правої ноги;
не братися за нові справи;
не давати і не брати гроші в борг.

У цей день слід контролювати свої думки, обережно озвучувати свої плани і бажання. У жодному разі не можна розповідати про сни, які наснилися уночі проти п’ятниці, 13, оскільки кажуть, що вони можуть бути віщими.
Езотерики не радять вирушати в цей день у далекі подорожі, укладати важливі угоди та робити великі покупки. Також не варто влаштовуватися на нову роботу в п'ятницю, 13-го, адже це може зумовити не дуже успішний досвід. Натомість слід провести цей день у спокійній діяльності, яка приноситиме гармонію і задоволення.
Читайте також: В Україні з 1 жовтня таксисти зобов'язані працювати за новими правилами: що потрібно знати водіям таксі та клієнтам
У ВР пропонують запровадити кримінальну відповідальність за порушення комендантської години
Джерело: 5692.com.ua