Загальна мобілізація в Україні: чи можуть військкоми вручити повістку біля церкви

Після початку повномасштабного вторгненя в Україні розпочалася загальна мобілізація. При чому, отримати повістки військовозоов'язані особи можуть не лише за домашньою адресою, а й у громадських місцях: парках, магазинах, пляжах і навіть церквах та храмах. Однак чи законно вручати "запрошення" до ТЦК біля релігійних установ в ефірі телеканалу "Еспресо" розповів кандидат юридичних наук Геннадій Дубов.
Чи законно вручати повістки біля церков?
За словами юриста, з точки зору закону немає жодних обмежень щодо місця вручення повіски. Важливо лише те, хто її вручатиме. Робити це має уповноважена особа в присутності військовозобов'язаного.
Однак, як стверджує Геннадій Дубов, обурення громадян у зв’язку з врученням повісток біля храмів та церков справедливі й цілком зрозумілі з точки зору морального та соціального аспектів.

Тобто громадяни прийшли до церкви задовольняти свої релігійні потреби й в цей священний для них момент втручається держава. Проте дії щодо вручення повісток у військкомат біля церков з погляду чинного законодавства законні, — наголосив він.

Тобто отримати повістку цілком можна й біля релігійних установ, адже обмеження в плані місця її вручення закон не передбачає.
Джерело: 5692.com.ua