Загострення на Донбасі. Бойовики обстріляли більше 20 населених пунктів, поранено два бійця ЗСУ

Від початку 17 лютого на Донбасі зафіксовано 34 порушення режиму припинення вогню. В результаті обстрілів отримали поранення двоє українських військових.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на штаб ООС.

Бойовики на Донбасі обстріляли такі населені пункти:

Новотошківське – з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та станкових протитанкових гранатометів. Водяне – з мінометів калібру 120 мм, станкових протитанкових гранатометів та автоматичних станкових гранатометів. Трудівське – з мінометів калібру 82 мм. Старогнатівку – з мінометів калібру 120 та 82 мм, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Старий Айдар та Мар’їнку – з мінометів калібру 120 мм. Південне й Майорськ – з мінометів калібру 82 мм та автоматичних станкових гранатометів. Лобачеве – з мінометів калібру 82 мм. Новоселівку Другу – з протитанкових ракетних комплексів. Луганське – з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм. Мар’їнку – з мінометів калібру 120 мм, 82 мм, ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Світлодарськ – з мінометів калібру 120 мм та великокаліберних кулеметів. Троїцьке – з озброєння танка, мінометів калібру 120 мм та 82 мм. Попасну – зі станкових протитанкових гранатометів. Зайцеве – з автоматичних станкових гранатометів. Авдіївку, Шуми, Травневе, Невельське та Донецький – з мінометів калібру 120 мм. Новозванівку – з артилерії калібру 152 мм. Станицю Луганську – з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм, а також автоматичних станкових гранатометів. Піски – з мінометів калібру 82 мм та станкових протитанкових гранатометів. Гольміський – з мінометів калібру 120 мм та автоматичних станкових гранатометів. Хрящівку – з артилерії калібру 122 мм.

Від дій ворога двоє військовослужбовців Об’єднаних сил дістали поранення. Воїни перебувають в лікувальному закладі. Стан їхнього здоров’я – середньої важкості. Внаслідок обстрілів з боку російсько-окупаційних військ поранено двох цивільних осіб.

"Слід зазначити, що противник продовжує використовувати свої пропагандистські методи ведення інформаційної війни з метою звинувачення Збройних Сил України в обстрілах цивільного населення, приховуючи цим власні підступні дії", – йдеться у повідомленні.

Крім того, голова Донецької обласної держадміністрації Павло Кириленко повідомив на своїй сторінці у Facebook, що у Мар’їнці уламки долітали до школи №2. Для безпеки діти сховалися у сховищі, по мірі можливості батьки забирають їх додому.

Крім того, осколкове поранення отримала 65-річна мешканка Мар’їнки, яка в момент обстрілу перебувала на зупинці. Жінка була доправлена до лікарні, де медики надали їй необхідну допомогу.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що обстріл дитячого садка в Станиці Луганській є великою провокацією з боку бойовиків.