Замість військового квитка: для військовозобов’язаних в Україні введуть новий документ

В Україні розробляють документ нового формату для призовників, військовозобов'язаних і резервістів, який замінить військовий квиток старого зразка. Про це розповів речник Генштабу ЗСУ, полковник Юрій Глущенко, пишуть Новини.LIVE.

За словами Юрія Глущенка, отримання нового документу не буде обов'язковим для всіх. Українці зможуть і надалі користуватися старим військовим квитком, якій вважатиметься дійсним, але в ньому мають бути спеціальні відмітки.

Отримання. Військовозобов'язаний може користуватися військовим квитком старого зразка. Щоправда, у ньому треба зробити спеціальні відмітки.

Представник Генштабу нагадав, що під час воєнного стану чоловіки віком від 18 до 60 років мають постійно носити з собою військово-обліковий документ (ВОД). Документ потрібно обов'язково пред’являти на вимогу співробітника ТЦК або поліції.

У нас зараз широкий спектр військово-облікових документів. Наприклад, ВОД для військовозобов'язаних, резервістів і призовників визначені указом президента, форма затверджена. А для чинних військовослужбовців, працівників правоохоронних органів, СБУ, розвідувальних органів, ВОД встановлюються їхніми відомствами. Тому вони різної форми і формату. З метою уніфікації зараз розробляється постанова, яка визначить документ єдиного формату, – пояснив полковник.

Новий військово-обліковий документ почнуть видавати після того, як буде затверджено відповідну постанову Кабінету міністрів.

Джерело: 5692.com.ua