Затримка потягів, повалені дерева та постраждалий: наслідки негоди на заході України

У п'ятницю, 25 червня, низкою західних областей України пройшла сильна буря. Потужні пориви вітру та сильна злива наробили лиха у Львові, а також у Рівненській області.

Про наслідки буревію – в матеріалі РБК-Україна.

Повалені дерева та постраждала людина у Львові

Першим під негоду потрапив сьогодні Львів. Там сильні пориви вітру валили дерева на припарковані автомобілі та проїжджу частину. Негода також спричинила перебої в електропостачанні, тому весь громадський електротранспорт не працює.

Через негоду у Львові оголосили надзвичайну ситуацію місцевого значення. Однак ситуація у місті, як заявила місцева влада, наразі контрольована.

В результаті буревію постраждала одна людина. На постраждалу особу впало дерево. А на вулиці Городоцькій-Виговського поліцейські врятували з затопленого підземного переходу двох жінок.

Львов штормит. pic.twitter.com/JuOhhx0KBX

— Сергей из Киева. (@SergUA63) June 25, 2021 Через негоду у Львові можуть затриматися потяги

"Укрзалізниця" попередила, що через негоду у Львові може бути затримка у курсуванні потягів. Зі Львова із затримкою вирушили потяги:

№22 Трускавець-Харків – затримка склала 1 годину; № 3 Ужгород-Запоріжжя – затримка склала 28 хвилин; № 232 Івано-Франківськ-Генічеськ – затримка склала 52 хвилини; № 749 Київ-Івано-Франківськ – затримка близько години.

Крім того, із затримкою слідують ще два потяги:

110 Львів-Херсон – (затримка становить 7 хвилин); "Прикарпатський Експрес".

Фото: негода у Львові (facebook.com/comfycity.lviv)

Мешканців Рівненької області просять не виходити з дому

Після Львова негода перейшла на територію Рівненської області. Через сильний вітер на один з автобусів впало дерево, але, за попередньою інформацією, ніхто не постраждав.

Крім того, на території села Нова Любомирка випав град завбільшки з куряче яйце, а дороги мікрорайону Південний та вулиці Чорновола у Рівному засипало гіллям дерев. Через негоду рятувальники рекомендували мешканцям області утриматися від виходу на вулицю.

View this post on Instagram

A post shared by Rivne 1283 (@rivne_1283)