Збірна України повертається додому з Євро 2020: реакція на матч з Англією, відео з фан-зон

Збірна України програла Англії у матчі 1/4 фіналу Євро 2020 в Римі та залишає чемпіонат. Синьо-жовті в цій драматичній грі пропустили 4 м'ячі у свої ворота, причому перший гол припав вже на 4-у хвилину. Зі свого боку підопічним Андрія Шевченка не вдалося реалізувати жодного. У підсумку національна збірна зупинилася на досягнутому рекорді – проходження до чвертьфіналу ЧЄ.

До матчу була прикута увага величезної кількості любителів футболу. Як відреагували вболівальники, громадські та культурні діячі, політики та самі спортсмени на підсумок гри – читайте в матеріалі нижче.

Незважаючи на розгромний рахунок у поєдинку з англійцями, яких чимало експертів називали головними фаворитами Євро, факт залишається фактом – Україні вдалося завершити виступ на чемпіонаті, увійшовши до вісімки найсильніших команд Європи. На це і йде основний акцент у реакції. Втім, вистачає і досить різких висловлювань про гру та критичних оцінок.

"Збірна України вперше в історії вийшла до чвертьфіналу чемпіонату Європи. Команда гідно боролася і, безсумнівно, увійшла в історію. Дякую за ці емоції!"- висловилися самі синьо-жовті за підсумками гри, й пізніше додали: "На наших очах відбувалася легендарна футбольна історія в житті України на світовій арені. Пишаємось та завжди підтримуємо!"

Фото: скрін поста facebook.com/zbirna.ua

"Жодна поразка не зламає Україну! Біль мине, рани загояться, ми будемо достатньо сильними, щоб підвестися і йти далі! Нам прикро, боляче, але не соромно! Україна завершує цей турнір у топ-8 найсильніших команд Європи… Я вірю, що ми обов’язково проб’ємося на ЧС-2022 і попсуємо там нерви багатьом грандам світового футболу! І найголовніше! Ми маємо кращу на турнірі групу підтримки!.." – зазначив президент Володимир Зеленський у своєму Facebook.

Реакція мережі на результат матчу Україна – Англія

Стадіон у Римі з українськими вболівальниками 3 липня на матчі Україна – Англія (фото: facebook.com/halyna.hanhala.9)

Фото: скрін коментарів facebook.com/zbirna.ua

Олександр Фоззі Сидоренко з групи ТНМК, відомий знавець футболу, закликав "видихнути", уважно проаналізувати виступ збірної на Євро 2020, і також звернув увагу на досягнутий високий результат команди Шевченка, якій вдалося підняти планку.

Фото: скрін поста facebook.com/fozzey.metamorefozzey

Програти гідному противнику – теж результат і хороший досвід для гравців. Впевнена, наші перемоги ще попереду. Дякуємо гравцям нашої збірної за повноту емоцій! Майже ніколи не дивився футбол, і тут така Подія… Всі вболівають, і я також вирішив подивитися… Вражень мільйон, знову більше не буду його дивитися, це позорище… Вони змусили всю країну вболівати, підняли дух і честь, слава героям! Головне, щоб були здорові

Що і слід було очікувати Гідний бій? Як тоді виглядає не гідний бій? Гра була гідна. Спасибі за цікаву гру. Програли ж кращим, ну що поробиш. Головне старалися. Мені не соромно за наших пацанів. До речі, живу в Англії…

"4-0, наче і розгром. Але за збірну не соромно. Такі поразки нам потрібні. Хлопцям дякуємо за Євро", – написав спортивний експерт Андрій Балконський у Facebook.

Що відбувалося у фан-зонах в українських містах Як у Києві у фан-зоні багато тисяч уболівальників стежили за матчем Україна – Англія. Фан-зона в Маріуполі у вечір матчу збірної України проти Англії. У Харкові у фан-зоні і матч подивилися, і збірну підтримали, і запалили, і традиційну "пісню про Путіна" виконали. В Луганській області у зоні ООС бійці 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила тримали кулаки за збірну на матчі.

Бійці ЗСУ на фронті стежили за матчем Україна – Англія (фото: facebook.com/donbassrealii)

Фан-зона в Одесі зібрала тисячі вболівальників. У Покрові в імпровізовану фан-зону прийшли підтримати збірну України в матчі з Англією.

У Покрові стежать за грою збірної 3 липня (фото: facebook.com/groups/PokrovTown)

Фан-зона у Львові з тисячами вболівальників у вечір матчу Україна – Англія. В Бахмуті стежили за поєдинком на Євро 2020 Україна – Англія під дощем.

Фан-зона в Бахмуті 3 липня (фото: facebook.com/YaGorodBakhmut)

Раніше повідомлялося, що головний тренер збірної України Андрій Шевченко висловився про розгромний матч і зазначив, що в англійців "була велика перевага на другому поверсі".