Зеленський: окупанти повторили в Ізюмі те, що зробили в Бучі

Міжнародна спільнота повинна відреагувати на злочини росіян в Ізюмі Харківської області. Загарбники повторили у місті звірства, які чинили під час окупації Бучі Київської області.

Як повідомляє РБК-Україна, про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні.

"Світ повинен на все це відреагувати. Росія повторила в Ізюмі те, що зробила в Бучі. І ми зараз тільки почали дізнаватися повну правду про те, що відбувалося в цей час на Харківщини", – сказав він.

Президент привітав підготовку ООН групи працівників, які побувають в Ізюмському районі, побачать наслідки дій окупантів і зможуть доповісти про це всім у системі ООН.

Зеленський також додав, що журналістам забезпечать повний доступ до звільненої території Ізюма та всіх місць знущання з жителів.

"Ми дамо такий доступ, який дасть змогу повідомити світу, що рашизм має бути засуджений", – додав він.

Додамо, що Зеленський закликав світ визнати Росію державою-спонсором тероризму, адже немає іншого шляху для зупинки її терору.

Нагадаємо, в Міноборони заявили, що руйнування, які завдали росіяни в Ізюмі можна порівняти за масштабами руйнувань з декількома Бородянках, а за кількістю жертв – мінімум з двома Бучами Київської області.

У лісі біля Ізюма виявили більше 400 могил. У місті також знайшли катівню, яку влаштували російські військові під час окупації міста.

Зазначимо, що росіяни оголосили про виведення своїх військ з Ізюма 10 вересня.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.