Зеленський підписав санкції проти міжнародного інтернет-магазину та його керівництва

Президент Володимир Зеленський підписав рішення Ради нацбезпеки і оборони України про введення санкцій. У санкційному, зокрема, списку опинився інтернет-магазин Wildberries та його керівництво.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Офіс президента.

Санкції було запроваджено проти Wildberries у Росії, Україні, Казахстані, Білорусі, Киргизії, Польщі та Вірменії. У списку опинилися і керівники інтернет-магазину, росіяни:

Тетяна Бакальчук – гендиректор Wildberries; Владислав Бакальчук – співвласник Wildberries; Андрій Ревяшко – директор з питань ІТ Wildberries ; Олексій Кузменко.

Тетяна Бакальчук є найбагатшою жінкою Російської Федерації за підсумками першого кварталу 2021 року. Саме вона заснувала компанію Wildberries.

Щодо магазину було застосовано наступні санкції:

блокування активів: повне припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України; запобігання виведенню капіталів за межі України; зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань; припинення надання телекомунікаційних послуг; заборона передання технологій, прав на об'єкти права інтелектуальної власності; заборона на встановлення ділових контактів; блокування сайту www.wildberries.ru.

Щодо керівництва компанії Україна застосувала наступні санкції:

блокування активів; запобігання виведенню капіталів за межі України; зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань; заборона на встановлення ділових контактів.

Санкції діятимуть три роки.