Зеленський планує особисто виступити у Стендфордському університеті наприкінці травня, – Єрмак

Президент України Володимир Зеленський планує виступити в Стенфордському університеті наприкінці травня. Міжнародні гарантії безпеки поїздки Україні нададуть Сполучені Штати.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram голови офісу президента України Андрія Єрмака.

Він також зазначив, що провів чергову розмову з директором Інституту міжнародних досліджень Фрімана-Споглі Майклом Макфолом, який координує міжнародних експертів у питанні накладення на РФ нових санкцій.

Основна увага зараз – це санкції щодо керівництва Росії й наближених до влади російських олігархів. Нещодавно група Макфола-Єрмака представила Дорожню карту з енергетичних санкцій проти Росії.

Нагадаємо, що Зеленський закликав вводити превентивні санкції за погрози РФ про ядерну зброю. Президент України переконаний, що навіть публічна згадка про можливе застосування ядерної зброї з боку керівництва ядерної держави має бути підставою для обмежувальних заходів.

Також раніше повідомлялося, що Єврокомісія прагне визнати обхід санкцій проти РФ злочином. Такий крок має допомогти країнам-членам об'єднання конфіскувати заморожені активи РФ.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.