Зеленський пообіцяв підвищення мінімалки та зарплати вчителів: коли це станеться

Президент України Володимир Зеленський оголосив плани щодо розміру бюджетних видатків на 2024 рік у своєму вечірньому відеозверненні 13 вересня. Він акцентував на збільшенні коштів на оборону, безпеку та соціальні послуги.
Що буде в пріоритеті наступного року
За словами президента, на 2024 рік заплановали виділити не менше 1,6 трильйона гривень на оборону і безпеку, що відповідає рівню видатків цього року. Зеленський підкреслив важливість підтримки оборонно-промислового комплексу України, а також закупівлі обладнання за кордоном. Тому близько 100 мільярдів гривень спрямують на виробництво зброї та комплектування дронів для Збройних Сил України.
Президент також підкреслив важливість підтримки ветеранів, але це не єдиний пріоритет. Зокрема, влада планує виділити не менше 469 мільярдів гривень на соціальні витрати. Ці кошти будуть спрямовані на систему охорони здоров'я, освіту, заробітну плату для вчителів та викладачів, а також інші соціальні пільги та програми.
Зеленський також дав доручення прем'єр-міністру Денису Шмигалю підготувати підвищення мінімальної заробітної плати у першому півріччі наступного року. 
Варто зазначити, що бюджет України на 2024 рік ще не був офіційно прийнятий. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль має намір подати проєкт Державного бюджету до 15 вересня. 
Джерело: 5692.com.ua