Зеленський провів кадрові зміни в СБУ: хто втратив крісло

Президент Володимир Зеленський провів кадрові зміни в Службі безпеки України. Глава держави змінив перших заступників голови СБУ і звільнив начальника управління в Чернівецькій області.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Офіс президента.

"Президент Володимир Зеленський прийняв ряд рішень щодо посадових осіб Служби безпеки України", – відзначили в ОП.

Зокрема, Руслан Баранецький знятий з посади першого заступника голови СБУ і звільнений від виконання обов'язків керівника Антитерористичного центру спецслужби.

На його місце призначено Сергія Андрущенко, який обіймав посаду заступника глави СБУ.

З посади першого заступника голови СБУ – начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління спецслужби звільнений Василь Малюк.

Крім того, звільнений начальник департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ Олексій Корнійчук.

Посади також позбувся начальник управління СБУ в Чернівецькій області Віталій Монастирецький.

Зеленський зазначив, що прийняття цих кадрових рішень є підготовкою СБУ до реформи, яка опрацьовується в Верховній раді.

"Ніякої альтернативи реформі СБУ немає і не буде. Як тільки парламент проголосує за реформу, ми повинні почати трансформацію в перший же день, не втрачаючи часу на адаптацію до прийнятого рішення", – цитує ОП главу держави.

Другим важливим завданням СБУ президент назвав посилення боротьби з контрабандою. "Темп роботи проти контрабанди, який ми бачимо зараз, не може нікого влаштовувати", – додав він.