Зеленський та Ердоган провели телефонну розмову

Президенти України та Туреччини Володимир Зеленський та Реджеп Тайїп Ердоган провели телефонну розмову. Обговорили війну нашої країни з Росією, а також порушили питання продовольчої кризи.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Twitter-акаунт Зеленського.

Про що говорили президенти: про ситуацію в Україні щодо війни з Російською Федерацією; про переговорний процес України та Росії; обговорили підсумки саміту НАТО поділилися оцінками дипломатичних зусиль; порушили питання продовольчої кризи та шляхи її запобігання.

"Поговорив з Реджепом Тайїп Ердоганом про підсумки саміту НАТО. Поділились оцінками поточних дипломатичних зусиль. Обговорили загрозу продовольчої кризи та шляхи запобігання їй. Вдячний Туреччині за підтримку, яку вона надає", – пише президент України.

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що Ердоган заявив, що Україна і Росія просунулися в переговорному процесі й стали ближче до консенсусу щодо чотирьох з шести пунктів. Однак, через деякий час голова Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба спростував заяву президента Туреччини.

Війна Росії проти України триває тридцять днів. Всі подробиці російської агресії, ситуація в містах і міжнародна реакція – у текстовому онлайні РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.