Зеленський у відповідь на звинувачення Росії: вирішили провести “дехімізацію” України?

Президент України Володимир Зеленський відреагував на звинувачення Росії в підготовці хімічних атак. Глава держави запитав у російського керівництва: ви що, вирішили провести "дехімізацію" нашої країни?

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звернення Зеленського до українців.

"Що це за звинувачення в підготовці хімічних атак. Ви що, вирішили провести "дехімізацію" України? Чим? Аміаком? Фосфором? Що ще ви нам приготували? Куди вдарите хімічною зброєю? По пологовому будинку в Маріуполі? По церкві в Харкові? По дитячій лікарні Охматдит?"- сказав Зеленський.

Глава держави додав, що більшість хімічних лабораторій, що залишилися в Україні, залишилися ще з радянських часів і займаються цивільними, а не військовими технологіями.

"Ми адекватні люди, я президент адекватної країни, я батько двох дітей і ніякої хімічної або іншої зброї масового ураження на нашій землі ніхто не розробляє. І весь світ це знає. Ви це знаєте", – підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, раніше США допустили, що Росія може застосувати проти України хімічну або біологічну зброю.

Війна Росії проти України триває 16-й день. Всі подробиці російської агресії, ситуація в містах і міжнародна реакція – у текстовому онлайні РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Перемога буде за нами! Слава Україні!