Житлова субсидія в Україні: на які послуги розповсюджується

В Україні житлова субсидія надається громадянам, які не можуть самостійно оплачувати комунальні послуги. У Міністерстві соціальної політики розповіли, на які саме послуги розповсюджуються пільги.
Послуги, на які розповсюджується житлова субсидія
Згідно зі статтею 5 Закону України "Про житлово-комунальні послуги", вони включають в себе житлову послугу (з управління багатоквартирним будинком) і комунальні послуги:

постачання та розподіл природного газу,
постачання та розподіл електричної енергії,
постачання теплової енергії,
постачання гарячої води,
централізоване водопостачання,
централізоване водовідведення,
поводження з побутовими відходами.

Які послуги компенсує житлова субсидія
Житлова субсидія в Україні використовується для компенсації витрат на наступні послуги та видатки:
комунальні послуги та послуги з управління багатоквартирним будинком;

абонентське обслуговування для споживачів комунальних послуг, що надаються за індивідуальними договорами про надання комунальних послуг або за індивідуальними договорами з обслуговування внутрішньобудинкових систем;
управління багатоквартирним будинком, у якому створено об'єднання співвласників багатоквартирного будинку або житлово-будівельний (житловий) кооператив;
придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу: можуть бути надані один раз на рік, якщо домогосподарство не отримує теплопостачання та не використовує природний газ або електричну енергію для індивідуального опалення.

Ці послуги та видатки становлять основу для призначення житлової субсидії в Україні. Громадяни, які не можуть оплачувати їх самостійно, можуть звертатися за підтримкою та компенсацією витрат.
Джерело: 5692.com.ua